Tieners (13-17j)

TIENERKLAS AMV

Voor jongeren tussen 13 en 16 jaar die de lagere graad muziek willen volgen (AMV) wordt er een aparte AMV-klas ingericht. Deze leerlingen starten ook met instrument. De lagere graad voor tieners duurt maar 3 jaar i.p.v. 4 voor de jongeren.

Wanneer je slaagt in het 3e jaar van de lagere graad, mag je overgaan naar de middelbare graad. In de middelbare graad krijg je 3 jaar lang de volgende vakken: 1u Algement MuziekCultuur (AMC), 1u instrument/zang en 1 u samenspel/koor.

Bij het slagen in de middelbare graad, ga je over naar de hogere graad.
Dit laatste traject duurt 3 jaar en je krijgt wekelijks 1u instrument/zang en 1 u ensemble/koor.

 

Bij het starten van je muzikale loopbaan kan je kiezen welke richting je precies uit wil: 
  • Klassieke muziek
  • Pop/Jazz
  • Folk en Wereldmuziek
  • Oude Muziek

 

Meer info over de middelbare graad

In de middelbare graad moet je kiezen tussen 2 opties, namelijk instrument en samenspel. 


Bij de optie instrument is het instrument je hoofdvak. Dit wil zeggen dat het instrument het belangrijkst is en dus voor de meeste punten meetelt. Deze optie wordt soms ook optie A genoemd.
Bij de optie samenspel is het vak samenspel/ensemble je hoofdvak. Dit wil zeggen dat samenspel het belangrijkste vak is en voor de meeste punten meetelt. Deze optie wordt soms ook optie B genoemd. 

(Opmerking: in de richting jazz/lichte muziek kan je in de middelbare graad enkel kiezen voor de optie instrument. Vanaf de hogere graad kan je dan kiezen voor de optie instrument of samenspel.)  

Nieuws Teasers: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter