'De Droomschool' in beeld

Nieuws

'De Droomschool' in beeld
Sinds 2003 organiseert de SAMWD het muzisch project 'de Droomschool'. Dit is een samenwerking tussen SAMWD en enkele basisscholen van St-Niklaas, ondersteund door het stadsbestuur via de dienst kansenwerking. Klik op 'lees verder' voor een mooi beeldverslag van hun werking.

 

Ondertussen op de droomschool hebben we gruwelijk gezellig gegriezeld!
Ooit, heel lang geleden, was het auditorium van de academie een grote operazaal met prachtige rode gordijnen en een reusachtig podium vol kaarsjes. Op een avond - de voorstelling was uitverkocht- vatte één van die gordijnen vlam en stond de hele boel al snel in lichterlaaie.
Wat bleek nu?
Al die tijd zijn er twee geesten blijven rondwaren: zij kunnen niet gaan rusten voor ze hun opera hebben kunnen afronden.

spinnen, paddenstoelen diamant
geesten mogen naar de andere kant

We zochten samen naar de tovermunten om de veerman Charon te betalen. Het lijkt erop dat de geesten eindelijk rust hebben gevonden. Of horen jullie daar iemand orgel spelen?

En dan plots op maandag maakten we kennis met professor Sweinengeshritsel. We mochten een kijkje nemen in zijn laboratorium. En oh oh oh weet je wat we daar zagen? Iets ongelooflijks! 

Hij roerde en zweette en strooide en goot - tot er langzaam maar zeker iets m o n s t e r l i j k s begon te groeien.
Holala, wij van de droomschool hebben gruwelijk gezellig gegriezeld!

 

Publicatiedatum

2018-02-28

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter