“Längtan” Klassieke muziek, fotografie & woord - zo 11 februari 2018

Nieuws

“Längtan” Klassieke muziek, fotografie & woord - zo 11 februari 2018
CULTUURTIP: "Längtan", een sfeervolle en warme ontmoeting tussen muziek, woord en beeld. Op zondag 11 februari om 17u00 in de concertruimte CC De Ververij te Ronse. Centraal in de voorstelling staat de Zweedse Liedkunst. 

In ‘Längtan’ vinden vijf jonge vrouwen elkaar in een gedeeld verlangen - ‘en delad längtan’. Het is een bitterzoet verlangen, soms schrijnend en hunkerend naar wat onbereikbaar in de verte dwaalt, soms hoopvol en reikhalzend naar wat komt. Centraal in de voorstelling staat de Zweedse liedkunst. Zweden heeft dan ook iets met verlangen - ‘längtan’ is het kloppende hart van het Zweedse romantische kunstlied, als woeste noordelijke tegenhanger van de Duitse ‘Sehnsucht’.

Componisten als Wilhelm Peterson-Berger en Ture Rängstrom vonden inspiratie in gedichten van Erik Axel Karlfeldt en Johan Ludvig Runeberg. ‘Längtan’ neemt het publiek mee op een muzikale reis door deze Scandinavische kunstschat. ‘Längtan’ is een sfeervolle en warme ontmoeting tussen muziek, woord en beeld.

De Zweedse mezzosopraan Jenny Selander neemt de Belgische sopraan Sara-Anne Rousseau op sleeptouw. Aan de piano worden beide dames gesteund door Jantien Brys en Hannah Aelvoet. Fotografe Elke Busselen ontleedt verschillende perspectieven van verlangen in een reeks sprekende beelden.

Zang: Jenny Selander & Sara-Anne Rousseau
Piano: Jantien Brys & Hannah Aelvoet
Fotografie: Elke Busselen

Locatie: Wolvestraat 37 - concertruimte
Duur: eerste set 30 min. - pauze - tweede set 45 min. - Vrije zitplaatsen
Prijs: € 11 / € 9 (-26, 55+, groepen) - korting VT PAS
Info en reservatie : info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online : Webshop Ronse: https://webshopronse.recreatex.be/

Publicatiedatum

2018-01-30

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter