Volwassenen (18+)

Als je als volwassene voor de optie woord kiest, hoef je geen lagere graad te doorlopen. De opleiding begint meteen met de middelbare graad.

In de middelbare graad gaat de aandacht naar de nodige lichamelijke en artistieke expressie (drama en voordracht). Ook toneel komt aan bod. De hogere graad bestaat uit diverse opties naar keuze: voordracht, welsprekendheid en toneel. 

LITERAIRE CREATIE Vanaf 15 jaar: schrijf je eigen roman, po√ęzie, autobiografie, toneeltekst,... onder deskundige begeleiding.
Te volgen vakken: literaire creatie + repertoirestudie.  

Vakinhouden

Verbale Vorming

Het ontwikkelen van een aangename en correcte spreektechniek en het verrijken van het taalgebruik. Stimuleren van de creativiteit en eerste expressie. 

Drama 

Het ontwikkelen en bewust maken van de wisselwerking tussen het gesproken woord en de uitdrukkingskracht van het lichaam. Beide elementen komen gelijkwaardig aan bod.  

Repertoirestudie

De leerlingen in contact brengen met een zo groot mogelijk aandeel van de literatuur door het aanreiken van teksten uit de verschillende genres, tijdperken, stijlen en culturen. En dit tijdens de lessen, maar ook in belangrijke mate tijdens het gezamenlijk bijwonen van voorstellingen.

Al deze vakken staan in functie van de finaliteiten voordracht , welsprekendheid en toneel en van de vaardigheden en uitdrukkingskracht die hierin vereist worden.

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter