Aanbod en leertraject

Jongeren en volwassenen volgen een afzonderlijk leertraject.

 

Klik hier voor het volledige opleidingstraject

Klik hier voor extra informatie

 

LEERTRAJECT JONGEREN

GRAAD 1 (Huidige L1 en L2)

Voor de allerkleinsten die al van dans willen proeven is er de eerste graad. Dit is voor 6- en 7-jarigen. Voor hen is er één uurtje in de week dansinitiatie. Dit bereidt hen op een speelse manier voor op het eerste jaar in de tweede graad. Gedurende 1 uur per week werken onze jongste dansertjes spelenderwijs rond muzikaliteit, ritme, gebruik van ruimte en lichaam. Het  dansplezier staat telkens voorop!

 

GRAAD 2 (Huidige L3 tot en met L6)

Vanaf 8 jaar kan je in de SAMWD terecht voor het danslab.
Je kan starten in de tweede graad zonder dat je de eerste graad hebt gevolgd.
In deze graad volg je gedurende 4 jaar 2 uur danslab. Het danslab bestaat uit 2 vakken. De basis van de klassieke danstechniek wordt aangeleerd in het vak klassieke dans. Daarnaast volgen de leerlingen ook het dansatelier waar de nadruk ligt op het artistieke en het expressieve. Er wordt telkens gewerkt naar toonmomenten en dansvoorstellingen waar beleving en inleving een hoofdrol spelen.

 

GRAAD 3 (Huidige middelbare graad)

Wanneer je slaagt in het laatste jaar van de tweede graad, mag je overgaan naar de derde graad.  Dit traject duurt 3 jaar en je krijgt 2 wekelijkse lestijden.

In de derde graad krijgen onze dansers 2 dansvormen aangereikt: klassieke dans en hedendaagse dans

De klassieke danstechnieken worden verder uitgewerkt volgens het Vaganova-systeem.
In de les hedendaagse dans wordt gestart met de basistechnieken waardoor uitbreiding van de bewegingstaal wordt aangeleerd. Tijdens deze lessen wordt ook ruimte gemaakt voor improvisatie en choreografie.

 

GRAAD 4 (Huidige hogere graad)

Bij het slagen in de derde graad, ga je over naar de vierde graad. Dit laatste traject duurt 3 jaar en je krijgt 2 wekelijkse lestijden. 

Vanaf de vierde graad kan je de keuze maken tussen de optie klassieke dans en/of hedendaagse dans.

Ook kan je een specifieke keuze maken tussen de studierichting vertolkend danser, waar de nadruk meer ligt op het uitvoerende, en creërend danser waar meer aandacht gaat naar het maken en creëren van dansen en choreografieën.

 

LEERTRAJECT VOLWASSENEN

Hedendaagse dans 

Voor volwassenen is er een afzonderlijk traject. Zij starten in de 2de graad.

In deze lessen maak je kennis met de basistechnieken van de hedendaagse dans in de breedst mogelijke zin. Verschillende soorten opwarmingstechnieken, zelfs een vleugje yoga, lichaamscorrigerende en spierversterkende oefeningen, swingende hedendaagse danspassen en inspirerende improvisatiemomenten komen aan bod.

Iedereen boven de 18 jaar is welkom! Let wel op: het is geen partnerdans zoals salsa of tango. Dit sluit niet uit dat zowel mannen als vrouwen welkom zijn! Voorkennis is niet nodig!

 
Nieuws Teasers: 
Bijlagen Datum
Flyer dans 15/05/2018 - 13:23
Structuur dans 15/05/2018 - 13:22

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter