Dromen in de Droomschool

Nieuws

Dromen in de Droomschool
Sinds 2003 organiseert de SAMWD het project muzische vorming 'De Droomschool'. Dit is een samenwerking tussen SAMWD en een zestal basisscholen in St-Niklaas om leerlingen op drempelverlagende manier kennis te laten maken met de academie.Ook zij zijn weer van start gegaan in september.  Lees verder voor een leuk verslagje van de eerste lesweken!

 

Dromen in de Droomschool

Onze dromen aan het begin van het schooljaar werden gekker en gekker: Jozefien gaf met Els muziekles aan een zaal vol knuffels. Tine ontdekte samen met Rhea een oude koffer vol verkleedkleren en kreeg veel applaus. Veerle kwam terecht in een nachtmerrie: ze vond de weg naar de danszaal niet meer. En op de koop toe kleefden haar voeten vast aan de grond! Gelukkig was Elise er om Veerle de weg te wijzen naar de zaal met een gloednieuwe dansvloer.

De kinderen uit het eerste en het tweede leerjaar van verschillende basisscholen konden meedromen in de muzische wereld van woord, muziek en dans. Ze droegen speciale droombrillen, luisterden naar droomachtige muziek, maakten mooie, enge of grappige foto’s en verkenden hun griezeligste nachtmerries.

Veel leerlingen lieten hun fantasie de vrije loop met eenhoorns, grassprietjes, vers gebakken taarten, een hele oude heks, …

Maar wat betekent dat eigenlijk, origineel zijn of iets origineels doen?
“Dat je heeeeeeeeeel leuk bent in jezelf?”

September is alvast mooi begonnen hier bij de Droomschool. We wensen iedereen een schooljaar vol inspirerende dromen toe!

 

Publicatiedatum

2017-09-29

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter