I like Jazz - slotevenement - zo 22 oktober 2017

Nieuws

I like Jazz - slotevenement - zo 22 oktober 2017
JAZZ.  In samenwerking met jazzcat en vinylverzamelaar Frederik Goossens organiseert de Bib een waaier aan activiteiten om de honderdjarige verjaardag van dit unieke muziekgenre te vieren.Op zondag 22 oktober, 15 uur, mag leraar Ramsy Irani (electrische gitaar) de laatste tentoonstelling muzikaal in- en uitleiden.

I LIKE JAZZ

Jazz, “een uit Noord-Amerika stammende muziekstijl, ontstaan uit de volksmuziek van de zwarten en vooral gekenmerkt door swing en improvisatie”, zo staat het omschreven in Van Dale.
Op 26 februari 1917, de dag waarop de Original Dixieland Jass Band, een all star white band uit New Orleans die furore maakte in het Schiller’s Cafe in Chicago en het Reisenweber’s Restaurant in New York, de “Livery stable blues” opneemt, was Jazz nog “Jass”.
Meteen was de eerste commerciële jazzopname ook een feit.


In samenwerking met jazzcat en vinylverzamelaar Frederik Goossens organiseert de Bib een waaier aan activiteiten om de honderdjarige verjaardag van dit unieke muziekgenre te vieren.
Meer dan een maand lang toont de bib unieke platenhoezen, foto’s, platenspelers en parafernalia, en focust op de geschiedenis van jazz in het Waasland, twee unieke lezingen, een schare aan Belgische topmuzikanten op het podium in de Foyer, jonge en iets oudere Wase jazzmuzikanten jammen in muziekcafé Thalassa, en leraars en studenten van de jazzafdeling van de muziekacademie wijden de tentoonstelling muzikaal in en uit.

Kortom, meer dan een maand lang: All that Jazz!

 

zondag 22 oktober – 15 uur – Bib

Finissage tentoonstellingRamsy Irani – gitaar
Ruben Verbruggen – alt en bariton sax

Publicatiedatum

2017-09-29

Nuttige Adressen

Hendrik Heymanplein 3
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 00

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter