Aanbod en leertraject

Klik hier voor het volledige opleidingstraject

Klik hier voor extra informatie

 

GRAAD 1

Voor de allerkleinsten die al van woordkunst-drama willen proeven is er de eerste graad. Dit is voor 6- en 7-jarigen. Voor hen is er één uurtje in de week woordinitiatie. Dit bereidt hen op een speelse manier voor op het eerste jaar in de tweede graad. Tijdens de eerste graad leren de kinderen spelenderwijs werken rond (lichaams)expressie, stemgebruik, lichaamsopwarming, stemopwarming en dramatische expressie. Er wordt gewerkt met kleine tekstjes en toneelstukjes.

 

GRAAD 2

Vanaf 8 jaar kan je in de SAMWD terecht voor het lab spreken en spelen.
Je kan starten in de tweede graad zonder dat je de eerste graad hebt gevolgd.
In deze graad volg je gedurende 4 jaar 1 uur woordlab.  In het woordlab maken de leerlingen gedurende 1 uur per week kennis met de kunst van het spreken en spelen.

 

GRAAD 3

Wanneer je slaagt in het laatste jaar van de tweede graad, mag je overgaan naar de derde graad
Dit is tevens het startpunt voor het traject voor volwassenen.

In de derde graad krijg je de keuze tussen onderstaande opties:

  • Speltheater (met daarin de vakken dramastudio en speltheater) (enkel volwassenen)
  • Spreken en vertellen (met daarin de vakken woordstudio en spreken en vertellen) (tieners en volwassenen)

 

GRAAD 4

Bij het slagen in de derde graad, ga je over naar de vierde graad. Dit laatste traject duurt 3 jaar en je krijgt 2 wekelijkse lestijden. 

Vanaf de vierde graad maken we een onderscheid tussen studierichtingen vertolkend en creërend acteur.

Binnen de studierichting vertolkend acteur kan gekozen worden tussen de optie verteltheater, met daarin de vakken kunst en cultuurlab en verteltheater/stemregie, of de optie speltheater, met daarin de vakken toneel en kunst- en cultuurlab.
Binnen de studierichting creërend acteur kan men kiezen tussen de optie spreek en verteltheater, met daarin de vakken kunst- en cultuurlab en spreken en presenteren, of de optie theatermaker met daarin de vakken kunst- en cultuurlab en theater maken.

 

VOLWASSENEN EN TIENERS

Ook volwassenen en tieners (13-17 jaar) kunnen op eender welke leeftijd (her)starten met lessen woordkunst-drama. Zij starten in de derde graad.

 

KORTLOPENDE STUDIERICHTINGEN

Naast het reguliere traject woordkunst-drama, is er ook de mogelijkheid om een kortlopende studierichting te volgen.

Na of tijdens het volgen van de vierde graad kan geopteerd worden voor de kortlopende studierichting specialisatie. Deze opleiding loopt over een periode van 2 jaar en kent 2 wekelijkse lestijden. De cursist mag deze zelf invullen met twee keuzevakken: 1 uur kunst- & cultuurlab en 1 uur in het vak dat bij je gekozen optie hoort.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de kortlopende studierichting SCHRIJVEN te volgen waar geen voorkennis voor is vereist. Deze studierichting loopt over een periode van 3 jaar en kent drie wekelijkse lestijden, waarvan twee uur schrijven en één uur literaire facetten.

Mogelijke opties Woordkuns-Drama

Nieuws Teasers: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter