3e graad - optie spreken en vertellen

Vanaf de derde graad krijgt de leerling de keuze tussen de optie speltheater, met daarin de vakken dramastudio en speltheater, en de optie spreken en vertellen, met daarin de vakken woordstudio en spreken en vertellen.

OPTIE SPREKEN EN VERTELLEN (3 JAAR)

Deze optie sluit voor jongeren aan op de 2de graad: alle leerlingen die de 2de graad hebben gevolgd, kunnen hiervoor kiezen.
Voor tieners en volwassenen is dit het startpunt van hun traject.

Leerlingen volgen volgens niveau en persoonlijke doelstelling samen in een klein groepje de les.
Ideaal voor jongeren en volwassenen die voor een klein of groter publiek willen staan. Ook ideaal voor studenten in lerarenopleiding, voor alle mensen die overtuigend willen overkomen in hun professionele bezigheden.
2 lesuren per week, een heel schooljaar lang.

Vak: spreken & vertellen

Hoe krijg je aandacht voor een gedicht?, een verhaal?, een mening?
En hoe kan je dat meedelen aan een publiek? Je onderzoekt de brede waaier aan mogelijkheden en vergroten je persoonlijke expressieve middelen.

Vak: woordstudio

Welke soorten taal gebruik je om te communiceren? Verbaal? Lichamelijk? Hoe krijg je controle over je spreekstress? Hoe gebruik je op een correcte manier standaard Nederlands? Hoe kom je doeltreffend over? Telefoneren? Debatteren? Discussiëren? Jezelf blijven en jouw idee vertellen? Je krijgt hier de gepaste tools voor een aanvaardbaar resultaat.

 

Nieuws Teasers: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter